Venéco

business case

Voor een bestaande klant zocht Stefan Vis van Venéco een hoogwaardige wifi-oplossing. Omdat dit specialisme niet onder zijn core business valt, koppelde het HP-team van TD Azlan Vis aan Teaming Partner en wifispecialist Wentzo Wireless. En met succes!

Venéco is een veelzijdige ICT-leverancier die sterk is in automatisering, telecom en beveiliging. In die hoedanigheid bedient Venéco vanaf het bedrijvenpark Honderdland in Maasdijk vele organisaties. Eén van die organisaties is Best Fresh Group, gevestigd in Poeldijk. Deze organisatie bestaat uit een aantal bedrijven die sterk zijn in het jaarrond telen, verpakken, vermarkten en distribueren van verse groenten en fruit. Arend Steenks, ICT Manager bij Best Fresh Group legde bij Venéco de vraag voor een hoogwaardig wifinetwerk neer. “Er was in onze kantoren al een wifinetwerk actief, maar dit was zwaar verouderd en voldeed niet meer aan onze eisen. Bovendien wilden we in onze warehouses ook kunnen scannen via wifi en dat vroeg om een betrouwbare draadloze infrastructuur.”

TD Azlan introduceert Teaming Partner bij Venéco
Als accountmanager bij Venéco is Stefan Vis verantwoordelijk voor de optimale invulling van de wensen van zijn klanten. “Wij hebben een groot aantal specialisten in huis die sterk zijn in de bouw van intelligente en veilige netwerken. Maar een uitgebreid wifinetwerk realiseren in een uitdagende omgeving als die van Best Fresh Group, stelde ons voor een aantal uitdagingen. Gelukkig hebben we uitstekende contacten bij TD Azlan waar we veel hardware inkopen voor onze netwerk- en virtualisatieprojecten. Zij koppelden ons aan Teaming Partner en wifispecialist Wentzo Wireless. Vanaf het eerste contact merkten we dat we te maken hadden met een flexibele partij die meedacht bij onze uitdagingen en adequate oplossingen bood.”

Wifispecialist Wentzo Wireless
Wentzo Wireless is sinds 1999 volledig gespecialiseerd in de realisatie van hoogwaardige draadloze netwerken. En vanuit een duurzaam partnership met Tech Data biedt de specialist haar diensten ook aan voor andere HPE-partners. Dat levert zulke partijen diverse voordelen op. “ICT-leveranciers die geen of een beperkte kennis van wifi hebben, kunnen toch hun klanten optimaal bedienen”, vertelt Martijn Wentzel, commercieel directeur van Wentzo Wireless. “Dat is van meerwaarde voor de bestaande relatie, maar ook voor de omzet van zo’n partij.” Met die laatste opmerking doelt Wentzel op de gezonde margestructuur van het partnerprogramma, maar ook op de competitieve tariefstelling die Wentzo voor de hardware kan realiseren.

Eén aanspreekpunt
In het wifiproject bij Best Fresh Group was Venéco verantwoordelijk voor de inkoop van de hardware. “Wij zijn onder andere Gold Partner van HP”, legt Vis uit, “en daardoor verzekerd van prima condities. Maar voor partijen zonder dergelijke status is een inkooproute via Wentzo veel aantrekkelijker.” Over de rolverdeling binnen het wifiproject kan de accountmanager niets anders zeggen dan dat deze bijzonder prettig was: “De klant had te maken met één aanspreekpunt, terwijl wij op de achtergrond optimaal met Wentzo schakelden. En dat is precies wat bestaande relaties van je verwachten: een perfecte oplossing zonder omkijken naar de praktische uitvoering!”

Arend Steenks van Best Fresh Group bevestigt de woorden van Vis: “Venéco heeft duidelijk uitgesproken dat de metingen en configuratie door Wentzo werden uitgevoerd en voor ons was dat geen enkel probleem. Sterker nog, wij juichen specialisme alleen maar toe. Voor de regie maakte deze rolverdeling geen verschil: Stefan van Venéco bleef mijn gesprekspartner en kon mij prima informeren over de voortgang en het resultaat.”

Iedereen gelukkig
Voor Best Fresh Group is gekozen voor de inzet van Aruba WLAN-componenten en HP-switches. “Vanwege de luchtvochtigheid in het warehouse hebben we een specifieke oplossing gekozen die hierop een goed antwoord heeft”, legt Wentzel uit. “Bovendien biedt de controllerless oplossing van Aruba, de zogenoemde Instant-serie, een groot voordeel ten aanzien van opschalen en uptime.” Na de uitvoering van een deskundige Site Survey werd de precieze inrichting van het WLAN vastgesteld en verzorgden de specialisten van Wentzo de configuratie. En bij onverhoopte issues kan Venéco rekenen op de professionele ondersteuning van Wentzo. “Voor ons is dit het voorbeeld van een partnership waar iedereen gelukkig van wordt!”, besluit Vis.

slagingspercentage van onze missie

Tevredenheid klant 0%
Samenwerking 0%
Doel bereikt 0%